Zorg ervoor dat gas op tijd gemeten wordt

Zorg ervoor dat gas op tijd gemeten wordt

In veel bedrijven wordt regelmatig gewerkt met gevaarlijke stoffen en als werkgever wil je natuurlijk wel dat de mensen veilig kunnen werken. Als er gewerkt wordt met gassen of de kans bestaat dat deze in bepaalde situaties kunnen lekken of ontsnappen is het wel belangrijk dat je dit zo snel mogelijk opspoort.

Kenmerken single gas meter

Als er maar één soort gas kan vrijkomen kun je prima uit de voeten met single gas detectors . Bij G4ssafetysolutions kun je diverse soorten kopen. Je kunt een keuze maken uit wat voor soort batterijen je wilt hebben maar ook aangeven welke sensoren erop dienen te zitten. Het is uiteraard wel belangrijk dat er een sensor op zit die ook juist het gas kan meten waar mee gewerkt wordt anders heb je er weinig aan. De single gas meters die G4s verkoopt zijn onderhoudsvrij en daar heb je dan ook een aantal jaar geen onderhoud aan. Dit betekent ook dat ze altijd betrouwbaar zijn, je de sensoren of de batterijen lange tijd niet hoeft te vervangen en je er zeker van kunt zijn dat ze het ook daadwerkelijk doen en aangeven als er een bepaalde stof vrijkomt die gevaar zou kunnen opleveren voor de aanwezige werknemers.

Kies de meest geschikte meter

Als er met meer gevaarlijke stoffen gewerkt wordt is het beter om te kiezen voor een multi gas meter of een PID meter. Deze kunnen namelijk meer gassen tegelijk detecteren en ook bepaalde andere vluchtige stoffen. Je kijkt het beste welke meter het meest geschikt is voor je bedrijf voordat je overgaat tot de aanschaf. Een meter die meer kan meten is weliswaar duurder dan een single gas meter maar je kunt er wel meer mee doen en het is ook beter voor de veiligheid. Waarmee niet gezegd wordt dat single gas meters niet betrouwbaar zijn want je kunt daar ook op rekenen als je maar één soort gas wilt opsporen.

Comments are closed