Wilt u een VCA cursus doen?

Wilt u een VCA cursus doen?

Wilt u een VCA cursus doen of heeft u van uw werkgever te horen gekregen dat u een VCA cursus moet gaan doen? U kunt dan kiezen uit verschillende opleiders. Deze kunt u gemakkelijk vinden door te Googlen of door te kijken in het telefoonboek. Er zijn verschillende soorten VCA cursussen, dus deze hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Wat betekent VCA?


VCA is een afkorting van de woorden: VGM Checklist, Aannemers. Waarbij VGM staat voor: Veiligheid, gezondheid en milieu. In veel verschillende branches wordt gevraagd dat u een VCA cursus doet. Dat zijn bijvoorbeeld de branches waar mensen werk uitvoeren met een verhoogd risico. Het doel van een VCA cursus is dat mensen veiliger en verantwoorder gaan werken. Daarom stellen veel bedrijven en projectgevers het als voorwaarde dat u in het bezit bent van een VCA certificaat voor dat u het werk met verhoogd risico gaat uitvoeren.

De soorten VCA cursussen


Er zijn verschillende soorten VCA cursussen die u kunt doen. Zo zijn de reguliere VCA cursussen in verschillende talen te doen. Maar er zijn ook nog VCA VOL en VIL VCU cursussen. Een VCA VOL cursus is een VCA cursus gericht op de leidinggevenden op de werkvloer. Ze krijgen hierbij uitleg over de wet- en regelgeving, gevaarlijke stoffen, brand en explosies, het bedrijfsnoodplan, gereedschappen en machines en alle andere veiligheidsrisico’s die er op een werkplaats kunnen zijn.

Wie is de eigenaar van een VCA certificaat


Wanneer u een VCA cursus heeft gedaan, ontvangt u een VCA certificaat. Met dit certificaat geeft u aan dat u de basiskennis heeft over de veiligheid in uw werkplaats of werk omgeving. Degene die de cursus heeft gedaan, is de eigenaar van het certificaat. Het certificaat wordt namelijk op naam gezet.

Comments are closed