Wanneer een feestje uit de hand loopt

Wanneer een feestje uit de hand loopt

De examentijd ligt achter ons. De examenkandidaten die hun diploma hebben behaald vieren feest en dat is te merken. ’s Avonds rommelt het in woonwijken want er worden middernachtelijke feesten gevierd in de achtertuin. Doorgaans gaat dit goed en is de sfeer gemoedelijk, maar het kan ook gebeuren dat het uit de hand loopt. Niet zelden hoor je dat de politie uiteindelijk een einde komt maken aan een uit de hand gelopen feestje. Er worden arrestaties verricht maar vaak blijkt dan dat er behoorlijk wat schade is veroorzaakt.

Van feest naar strafblad

Waar gefeest wordt, daar wordt alcohol gedronken. Dat mag algemeen bekend zijn. En waar alcohol wordt gedronken doen mensen soms dingen waar ze later erg veel spijt van hebben. Een van die dingen is het vernielen van andermans eigendommen. Een uit de hand gelopen examenfeestje kan zomaar eindigen met een TOM zitting op het politiebureau. Dit is een soort van snelrecht waarbij de zaak buiten de rechtszaal om wordt beslist. Jij zou zomaar kunnen worden veroordeeld tot een werkstraf voor vernielingen aan andermans bezit. Dat levert je aan het einde van je schoolcarrière al een strafblad op. Een slecht begin.

Juridische hulp voor jou

Moet jij voor een TOM zitting op het politiebureau van Breda komen, dan kan je wel goede hulp van een advocaat Breda gebruiken. Een advocaat die met beide benen in de samenleving staat en die precies weet wat er speelt onder jongeren. Er wordt je namelijk niet direct verteld dat je recht hebt op een advocaat of juridisch adviseur. Wel wordt er aangedrongen op snelrecht en op een snelle veroordeling voor jou.  Met een goede advocaat kan jij aantonen dat je niets met de vernielingen te maken had, of dat groepsdruk een belangrijke rol speelde. Zo begint je loopbaan, met vrijspraak,  toch beter.

Comments are closed