MBV TBV wordt steeds actueler

MBV TBV wordt steeds actueler

Beveiliging is steeds belangrijker

Criminelen worden steeds gewiekster waardoor je als beveiligingsbedrijf over MBV TBV geschoold personeel moet beschikken. De techniek zoals we die kenden op bijvoorbeeld het vlak van hang- en sluitwerk is inmiddels alweer verouderd. Een inbreker beschikt tegenwoordig over methoden om nagenoeg ieder slot – hoe goed beveiligd dan ook – te openen. Er is dan ook steeds meer vraag naar goed geschoold personeel op het gebied van beveiliging. Dit personeel komt doorgaans niet zo uit de schoolbanken dus er is meer nodig.

Een opleiding op de werkvloer

De opleiding in deze specialisatie wordt niet op school gegeven. Sowieso wordt personeel van beveiligingsbedrijven vaak al intern opgeleid; de MBO richting die deze opleiding aanbiedt blijft ook redelijk op de vlakte. Het is dan ook niet voor niets dat een bedrijf wat beveiligingspersoneel zoekt dit zelf opleidt. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van een opleiding die op de werkvloer wordt gegeven. Het personeel wordt geschoold aan de hand van werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. De opleidingen die worden gegeven zijn niet alleen praktijkgericht; ze komen tevens in aanmerking voor een subsidie waardoor het aannemen van onvoldoende geschoold personeel wordt bevorderd.

De regelgeving uitvoeren

Het personeel wat de opleiding MBV of TBV heeft gevolgd zal deze opleiding in de praktijk moeten gaan brengen bij de klanten van beveiligingsbedrijven. Ze leren tijdens deze opleiding de eisen waar apparatuur aan moet voldoen. Daarnaast leert men hoe de apparatuur moet worden onderhouden om voor bedrijven en andere klanten een zo veilig mogelijke situatie te creëren. De certificaten die worden behaald geven het bedrijf gelijk een stuk meerwaarde; men is door de overheid erkend en dat zorgt ervoor dat klanten met een gerust hart de beveiliging aan een onderneming toevertrouwen.

Comments are closed