Debiteuren die niet betalen

Debiteuren die niet betalen

Veel ondernemers krijgen vroeg of laat te maken met een debiteur die te laat is met het betalen van een of meerdere openstaande facturen. Je eigen bedrijf kan hier schade van ondervinden, je hebt immers diensten en/of producten geleverd waar niet voor wordt betaald. Wat doe je in zo’n geval, laat je het op zijn beloop of maak je gebruik van de diensten van een incassobureau?

Wat kan een incassobureau voor je betekenen?

Een incassobureau is allang niet meer slechts het ultieme hulpmiddel om je openstaande facturen betaald te krijgen. Het is tegenwoordig prima mogelijk om je volledige debiteurenbeheer uit te besteden aan een deskundig en professioneel incassobureau. Je maakt gebruik van expertise en ervaring als het aan komt op het nakomen van zakelijke en financiële afspraken. Zo verminder je bedrijfsrisico’s, je verbetert de cashflow van je onderneming en vaak wordt een langdurig incassotraject met een debiteur voorkomen.

Preventie en debiteurenbeleid

Het voorkomen van lang openstaande facturen van debiteuren is een belangrijk proces bij de voortgang van je onderneming. Door gebruik te maken van een extern incassobureau wordt er met een andere blik naar je debiteurenbeheer gekeken. Je hoeft jezelf niet druk te maken over openstaande facturen en ervaren incassospecialisten houden het debiteurenproces nauwgezet in het oog. Hierdoor voorkom je problemen en je wordt altijd geïnformeerd over de beste incassostrategie op het moment dat de vraag zich voordoet. Een extern incassobureau behandelt de vordering die je hebt op een van je debiteuren als ware het een eigen vordering. Zo ben je er zeker van dat alles in het werkt wordt gesteld om de openstaande factuur alsnog betaald te krijgen. Beperk je financiële bedrijfsrisico en werk samen met het incassobureau aan de verbetering van je cashflow. Je hebt zelf meer tijd om te ondernemen terwijl je debiteuren altijd in beeld zijn.

Comments are closed